onsdag 22. juni 2011

Jentetur til New York dag 1




Første hele dagen i New York startet tidlig. Vi hadde lagt oss kl.22 lokal tid på kvelden etter nesten ett døgn i våken tilstand. Men det var ikke lett å sove utover morgenkvisten. Vi var alle våkne da klokka var 6. Glovarme i den heite sommernatta.
Men jentene fant snart ut at vi hadde air condition og hvordan dette virket. Nå har vi det svalt og godt i leiligheten.

Ja, da har vi vært på 11 timer shopping i 5th Avenue. Vi startet med å gå opp 5th Aveny East side. Forresten aller først hadde jeg stoppet og kikket på et digitalt speilreflekskamera i et vindu på 42nd Street. En av de som jobbet der kom ut. Han forklarte hvorfor de hadde så lave priser. Canon EOS 400D med 18-55mm linse kostet kun 299 dollar (rundt 1700 kroner). Vi pratet videre og han viste prisene de hadde på iPhone 4, kun 299 uten abbonnement, og som kameraet med garanti for hele verden. Videre hadde han iPad2 til kun 399. Blir litt sugen når jeg hadde sittet mellom to damer med hver sin iPad på flyet. Hun ene så på Grace Anatomy, den ene episoden etter den andre, mens hun på venstresiden skrev "Military history" på notat på iPaden. Jeg kan like godt avsløre med det samme at vi var på The Apple Store på 5th Avenue også senere på dagen, men det får vi komme tilbake til.

Vi startet som sagt på east side 5yh Av. Og det ble stopp på den ene butikken etter den andre. Jeg husker ikke navnet på alle sammen etterhvert jeg.
Urban var den første butikken vi var innom
Her er bunka av tøy til første runde i prøverommet. Det ble ikke mindre etterhvert.

Da vi var kommet opp til Central Park på east side, apiste vi kylling med ris og slappet av litt. Det var godt å få litt å spise da. Vi hadde godt lenge over tiden og humøret på noen hver begynte å tæres på når det ikke ble mat, men vi ville finne noe billig, og så var det så mange butikker å gå innom på vei oppover mot Central Park...

Så fortsatte vi videre oppover langs parken til vi kom til Metropolitan Museum of Art. Hvor vi tilbrakte noen timer fram til stengetid kl.17:15. Det var et deilig avbrekk fra shoppingen.



Så bar det nedover 5th Av mot sydenden av Central Park igjen. Helle skulle nå til Apple Store som visstnok skulle ligge like ved sydenden av Central Park. Og Helle tok ansvar. Hun stoppet den ene etter den andre som hun syntes så ut til å vite hvor det kunne være, stort sett middelaldrende menn i dress. Og hun fikk svar på sprøsmålet. Alle kunne si akkurat hvor det var, men likevel lette vi en del, for inngangspartiet og glassoverbygget var dekket av plast og bygningsplater, men selvfølgelig fant vi det etter å ha spurt 3 personer. Og for et sted. Et gedigent lokale i underetasjen som var fylt av bord, en fjerdedel av dem med iPad2 til bruk og utforsking av kunder. Og gjett om vi prøvde oss. Det ble oppdatert og lest på 4 facebookprofiler da, samt en kikk innom denne bloggen. Videre var det bord etter bord med iPhone, Macbook og stasjonære mac. Og det krydde av folk til å hjelpe, ja, de sto nærmest i kø for å hjelpe oss og ikke minst selge til oss. Og køen til kassa var lang...

Men vi kom oss også derfra uten å kjøpe noe. Videre gikk turen til første klesforretning (også den i flere etasjer). Jentene gikk inn dit mens jeg gikk for å finne en dagligvareforretning. Det var ikke på langt nær så mange av dem som av klesforretninger. Jeg lurer fremdeles på hvor New Yorkerne kjøper maten sin. Men jeg fant et sted. Kjøpte litt mat og traff jentene igjen.

Neste butikk het Abercrombie & Fitch. Der måtte vi stå i kø for å komme inn!! Men for en butikk. Jentene måtte visst bare kjøpe noe derfra, selv om prisene ikke var av de rimeligste. Det viktigste var at det var derfra. Men de hadde gode stoler og flott musikk, så jeg satte meg etterhver i en stol og smådanset sittende og nøt musikken. Det ble handel på alle tre her ja.
Jeg var heller ikke alene om å vente. Her er tre andre som sto henslengt langs en vegg eller lignende og fingret med mobilen sin.
Det var heldigvis flere steder som hadde gode stoler og noe å lese på mens jeg ventet på jentene.

Om sider gikk turen raskt hjem til leiligheten. Jentene var slitne de også nå. Men det ble en stopp på Starbucks coffee før vi gikk hjem.
Utenfor begynte det å mørkne og Empire State Building var nydelig badet i flomlys:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar