lørdag 25. juni 2011

Jentetur til New York dag 4

I dag var vi ikke så tidlig oppe. Først 08:30 sto jeg opp. Ikke lenge etter kom Helle også. Så fikk vi de to siste opp når vi hadde dekket frokostbord med toast, Jarlsbergost og jordbærsyltetøy.

I dag dro vi bare rett over gata til

Madame Tussauds
Det ble en tur hvor det ble tatt masse bilder av hver især sammen med diverse kjendiser. Kameraer gikk varme og etterhvert også tomme for strøm. Jentene poserte villig vekk med en rekke kjendiser.

Ja, jeg var ikke helt vekke jeg heller, men jentene var adskillig ivrigere...


Så ble vi stoppet rundt et hjørne og fikk valget mellom å gå gjennom en skummel grotte eller rett videre til neste showrom. Vi ble advarmt om at det var skikkelig skummelt. Vi valgte det skumle, og jentene holdt hverandre i hendene, mens Merethe holdt meg i hånda. Det kom skumle personer løpende ut og skremte oss hele veien. Jentene skreik som noen gale og var svært lettet da turen var over.

Litt senere var det tid for 4D film. Vi tok på 3D briller og så en film i 3D, men samtidig fikk vi en luftstrøm i nakken eller rundt beina. Så ble vi kløpet i ryggen og plutselig kom det en vannsprut da en hval hoppet og landet i vannet. Det var en ny måte å oppleve film på. Artig.
Jentene fikk laget vokshender av hendene sine også.
Så bar det innom leiligheten før vi dro ut for å shoppe og innom Top of the Rock. Men først måtte vi ha noe mat.

Top of the Rock
Vi tok turen oppover 5th Avenue og shoppet litt inntil vi kom til Rockefeller Center. Da var det tid for å ta turen opp til Top of the Rock. Det var heis til 67.etg. Den tok bare 50 sekunder, og måtte starte nedbremsingen 10 etasjer før vi nådde toppen. Der oppe gikk vi trapper ytterligere to etasjer opp. En fantastisk utsikt over skyline. Og ikke var deet så skremmende for en med høydeskrekk heller. Vi kunne ikke se rett ned under oss. Der det var mulig, var det en avsats på etasjen under. Nei, det var bare en fantastisk opplevelse, selv med høydeskrekk.

Shopping
Ja, så ble det litt shopping på veien videre opp 5th Av også, og nedover igjen. Det var et par butikker jentene bare måtte innom igjen.

Vi avsluttet med et bedre måltid for kvelden på T.G.I. Fridays.
Det var et fantastisk deilig måltid på lørdagskvelden:)

1 kommentar: